Ik ben zo trots dat ons huis deze zomer in Het Leidsche Rijn Magazine stond. Het voelt bijzonder om het verhaal achter ons huis en mijn passie voor interieurontwerp te delen. In deze blogpost neem ik jullie mee in onze reis van bouwval tot droomhuis.
Het verhaal van het huis
Eind 2005 verhuisden wij vanuit Utrecht Oost, waar we woonden in een (boven)huis uit begin 1900, naar een nieuwbouw hoekwoning in Vleuterweide. Onze bedoeling was om zo’n 15 jaar in dit nieuwbouwhuis te wonen. We lieten het casco opleveren zodat we het naar eigen smaak konden afwerken. Maar stiekem droomden we ervan ooit in een oud huis te wonen. Voor nu waren we echter blij met de ruimte en mogelijkheden van ons nieuwbouwhuis.
De ontdekking van ons droomhuis
In het voorjaar van 2006 werd onze dochter geboren, en we maakten regelmatig wandelingen van Vleuterweide naar het dorp Vleuten, waar mijn ouders wonen. Op een dag viel ons oog op een oud huis uit 1925 in het centrum van het dorp. Ondanks dat we er vaak langs waren gekomen, hadden we het nooit echt opgemerkt. Het stond al een jaar leeg en was vervallen, maar toen we door de ramen gluurden, zagen we prachtige, authentieke details: originele en-suite deuren en plafondornamenten. Toen we via de achtertuin verder keken, viel ons oog op een imposante rode beuk, die de sfeer gaf alsof het huis midden in het bos stond. We waren op slag verliefd!
De renovatie en verbouwing
In februari 2007 kregen we de sleutel en konden we aan de slag. Omdat de aannemer pas in mei beschikbaar was, gebruikten we de tijd om het huis, samen met familie en vrienden, helemaal te strippen. We gingen terug naar de basis en bouwden vanaf daar weer op. Met een roze bril keken we naar de mogelijkheden, terwijl onze ouders zich achteraf afvroegen waar we aan waren begonnen. We hadden een kleine van nog geen jaar oud, drukke banen, en een nieuwbouwhuis dat we nog moesten afmaken – en daar kwam deze grote renovatie bij. Om de balans te bewaren hielden we de zondag zo veel mogelijk vrij, een rustdag die we de hele verbouwperiode hebben kunnen vasthouden.
Authentieke details en renovaties
Tijdens de renovatie besloten we de authentieke elementen van het huis zoveel mogelijk te behouden. Het glas-in-lood lieten we restaureren en in dubbelglas zetten. Ook lieten we soortgelijke ramen maken voor de uitbouw, zodat deze naadloos aansloot bij het oude deel van het huis. In de jaren ’70 waren veel binnendeuren bekleed met platen omdat men de panelen en sierlijsten ouderwets vond. Gelukkig konden wij de originele deuren herstellen, en zelfs oude luiken die we op de vliering vonden hebben we kunnen restaureren. Daarnaast is het hele huis geïsoleerd, wat het nu een comfortabele woning maakt.
Onze interieurstijl en laatste aanpassingen
In de afgelopen 15 jaar hebben we het huis verder kunnen afwerken met persoonlijke wensen. We hebben de garage opgeknapt, een veranda laten bouwen in de tuin, en tijdens de laatste verbouwing de badkamer vernieuwd en een klassieke terrazzovloer in de hal laten leggen. De vloer heeft een moderne, lichte uitstraling, maar behoudt het klassieke patroon van marmeren blokjes met een donkere rand – een perfect samenspel tussen klassiek en modern, waar ik erg trots op ben.
Interieurinspiratie
Ben je geïnspireerd door ons verhaal en op zoek naar advies voor jouw eigen interieurproject? Als interieurontwerper help ik je graag om jouw droominterieur te realiseren. Van kleuradvies tot volledige interieurontwerpen, je vindt meer informatie over mijn diensten op www.lieve-lou.nl. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken. Ik kijk ernaar uit om samen met jou aan de slag te gaan.